donderdag 25 september 2008

Quilts zonder einde (1)
Deze quilt maak ik voor Laura. Ik ben eraan begonnen toen ze nog op de basisschool zat, groep 7 of 8. Vorig jaar (na vijf of zes jaar) heb ik hem weer opgepakt. Toen heb ik de rode Chineze print stof en de 'zebra' stof toegevoegd. Laura heeft de blokken gerangschikt en zij heeft de rand en achterkant mogen uitzoeken. Heel verrassend. Zelf zou ik in de felle tinten zijn blijven hangen. Ik vind het heel mooi! Haalt het ook op. Ik vraag Laura dan ook vaak om advies bij kleurencombinaties, juist omdat zij er een andere kijk op heeft.
Voor deze quilt heb ik een katoenen vulling gebruikt, omdat Laura graag een zware quilt wilde, die niet te warm is.
De top is op de naaimachine gemaakt. Daarna ben ik hem met de hand gaan quilten. Echt jammer, dat ik zo veel last gekeregen heb van mijn arm en schouder. Nu ligt die al weer een half jaar te liggen. Als ik nu eens in de twee of drie dagen een blok quilt ...

Quilts zonder einde (2)
Vandaag heb ik voor het eerst sinds lang weer aan een quilt gewerkt. Ik heb met mezelf afsgesproken, dat ik eerst de quilts afmaak die ik al jaren heb liggen (dus ook die van Laura) en dan pas van mezelf aan een nieuwe quilt mag beginnen. Stofjes heb ik al meer dan voldoende!

Het enige probleem is, dat ik na twee keer 15 minuten rijgen van de verschillende lagen van de quilt, al last heb van m'n linker schouder. En dat na veel fysiotherapie en chiropractie.

De blauwe stofjes en twee roze stofjes heb ik als fat quarters van Lieneke gekregen. De rest heb ik er bij The Logcabin bijgezocht. Ik ben er zelf erg tevreden mee. De top is helemaal met de hand gemaakt. Wanneer de quilt helemaal doorgeregen is, quilt ik hem machinaal, zodat ik mijn schouder zo min mogelijk belast.


zondag 14 september 2008

Patronen van Melly and Me

Ik heb nog wat moeite met het indelen van mijn berichten. Knippen en plakken wil niet zo lukken. Maar goed, de foto's staan er in ieder geval op.
De laatste creatie van Laura.
Popje zonder naam.

Van de week heb ik dit patroon binnen gekregen (tweede foto). Had ik gewonnen!Het kleurgebruik van deze ontwerpster vind ik steeds erg leuk en opfleurend. Het patroon kan nog zo eenvoudig zijn. Door stofgebruik wordt het erg leuk!


Kijk ook op haar blog: http://mellyandme.typepad.com/melly_me/


Verder heb ik mezelf op dit zelfmaakpakket getrakteerd (onderste foto). Heerlijk ontspannend om te maken. Ik doe alles met de hand, al wordt de naaimachine geadviseerd. Juist in het met de hand naaien vind ik mijn rust.

Is dit leuk of is dit leuk?
Gisteren kreeg ik de envelop binnen van Quilt Fabric Delight uit Australie met het eerste patroon voor twee pincushions! Nog zes maanden te gaan!
Deze doet mij erg aan mijn "antroposfische tijd" denken, vilt, diertjes en borduurgaren.
Iedere keer krijg ik ook nog zo'n leuke pin erbij! Dat is toch iets om je op te verheugen!
Het fleurt je dag zoals gisteren wel op, als het zoveel regent en dat uren lang.

maandag 8 september 2008

Kleurencombinaties

Een beetje geexperimenteerd met stofjes, garen en kleuren.

Drie maanden later


Lisabeth tussen haar rose spulletjes.

Georgina de kat.


Een tijdje maak ik nu weer popjes en beestjes. Daar kom ik toch altijd weer op terug. Op de een of andere manier belast dit mijn arm en schouder minder dan quilten en stitchery.

De patronen komen uit Tildas Haus (Traumhafte Stoffideen im skandinavischen Stil) van Tone Finnanger.
Van alleen het boek doorbladeren krijg je al goede zin. Zo vrolijk en zacht van kleur is alles.
Voor de kerstdagen heeft ze ook een erg leuk boek uitgebracht.
back to top